PE:Region projektet

Nordtyske og syddanske virksomheder står meget stærkt inden for viden om effektiv styring og anvendelse af elektricitet – lige fra elektronikudstyr og transport til industriel produktion og energiproduktion. En bevilling på 3 mio. euro fra EU og Region Syddanmark til det grænseoverskridende Interreg-projekt PE:Region (Power Electronics Region) skal sikre, at styrkepositionen udbygges yderligere i de kommende år, og at de stærke kompetencer kan skabe fundament for vækst og arbejdspladser.

Vækstmarkedet for vedvarende og alternativ energi, energieffektivitet og elektromobilitet forventes at stige kraftigt i de kommende årtier. Området, der ofte kaldes effektelektronik, præger den dansk-tyske grænseregion, hvor der er stærke virksomheder og omfattende viden på uddannelsesinstitutioner og i forskningsmiljøer.

PE:Region-projektet skal skabe synergi og et stærkt fundament for regionens aktører på området. Det overordnede mål for projektet er økonomisk vækst og øget beskæftigelse i den dansk-tyske grænseregion.

PE:Region er finansieret af Interreg Deutschland-Danmark med midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling. Læs mere om Interreg Deutschland-Danmark på http://www.interreg5a.eu